Cràter Studio

90 minuts
85€ per grup

Una productora de la comarca, Cràter Studio, està preparant una sèrie de ciència-ficció ubicada a la Garrotxa i busca nous talents! Ens posarem a la pell de guionistes de cinema i crearem un relat de ciència-ficció, el tema del qual són els reptes socioambientals que viu la comarca, en un context d’emergència climàtica i crisi global. Per tal de donar rigor científic al relat, hauran d’elaborar una proposta narrativa versemblant a partir d’una fase inicial de documentació, que té com a primer pas la visita a la sala expositiva de l’equipament. Tot seguit prepararem el quadern de guionització i un guió il·lustrat (storyboard) per tal de plasmar la nostra idea. Finalment, defensaran els seus projectes davant els companys i companyes. Alerta que, com a Hollywood, el jurat valorarà les propostes i les puntuarà.

Quina serà la més rigorosa, la més original, la millor comèdia o la millor tragèdia?

Per a més informació i reserva d’activitats, poseu-vos en contacte amb el Servei d’Atenció a l’Usuari de l’Espai Cràter.

Activitats relacionades

La física dels volcans
Ens posarem a la pell d’expertes i experts geofísics i, mitjançant l’experimentació al laboratori, entendrem com s’ha format la Terra i el seu relleu: Com és el nostre planeta per dins? Per què es mouen les plaques tectòniques? Quina relació tenen amb l’activitat volcànica? També experimentarem creant diferents tipus de relleu per relacionar les forces aplicades amb les deformacions causades a l’escorça terrestre, i descobrirem els diferents tipus d’erupcions volcàniques, les seves característiques i què fa que una erupció sigui més o menys violenta. Finalment traslladarem tot el nostre coneixement a la Garrotxa, entenent quins processos geològics han fet possible el paisatge únic d’aquesta zona.
L’esclat de vida
En aquesta activitat de recerca científica coneixerem les diferents teories que existeixen sobre l’origen de la vida i revelarem el paper clau dels volcans en aquest fet. Descobrirem les pistes de l’evolució de la vida i observarem diferents tipus de cèl·lules i organismes al microscopi per tal d’identificar-ne les característiques. Finalment, entendrem la importància que va suposar la fotosíntesi per a l’aparició de noves formes de vida, a partir de l’experimentació, i investigarem les evidències de l’evolució a través de registres fòssils.
Els pigments de la natura
Quins colors trobem a la natura? Observarem el nostre entorn per descobrir-los, revelarem com s’extreien antigament els pigments naturals i experimentarem per extreure els nostres propis pigments de fruites i verdures. Tot seguit veurem pintures de paisatges volcànics fets per artistes de la Garrotxa reconeguts i ens convertirem en artistes per fer una obra d’art amb les nostres pintures naturals! Una activitat en la qual la ciència i l’art van plegades!