La vida secreta de los árboles

Activitat gratuïta

Després del primer cicle del curs passat -en què presentàvem el planeta Terra, les males pràctiques que hi executem els seus habitants i les conseqüències corresponents – obrim un nou cicle per posar en relleu la intervenció humana i tot el que se’n deriva. A través de la ficció i el documental, des del setembre fins al maig, explorarem les conseqüències que pateix el medi rural i l’agricultura a partir del poder de les grans corporacions, l’abús de certs materials, el lligam de l’espècie amb la terra i el sotmetiment a les regles del capitalisme més radical. També conviurem amb històries reals a partir de joves emprenedors, dones autosuficients, boscos plens de saviesa i riquesa i, finalment, la domesticació i el malentès ensinistrament d’animals més enllà del que és recomanable.

Sinopsi
Adaptació d’un dels fenòmens literaris més importants dels últims anys. Un viatge pels boscos alemanys com mai no havies imaginat.

Quan Peter Wohlleben va publicar el seu llibre “La vida oculta dels arbres” el 2015, va irrompre a totes les llistes d’èxits de vendes de la nit al dia: ningú havia escrit abans sobre els boscos alemanys com el forestal de la parròquia de Wershofen.

Wohlleben ens explica d’una manera entretinguda i aclaridora sobre la solidaritat i la cohesió dels arbres i toca la fibra sensible de la seva comunitat de lectors creixent: ens apropa a aquestes sorprenents entitats vivents en visites guiades pel bosc. Wohlleben viatja a Suècia per veure l’arbre més antic del món; visita negocis a Vancouver que busquen un nou enfocament sobre com tractar els boscos; es posa del costat dels manifestants a Hambacher Forst. Sap que els humans només podem sobreviure si els boscos estan sans, i estem davant de la nostra última oportunitat.

Direcció
Jörg Adolph
Durada 
87 minuts
Any
2020
Gènere
Documental
Llengua
VOSC
País
Alemanya
Edat recomanada
Apta

Entrada lliure fins completar l’aforament

29 de març de 2024 (19.00 h)
Sala Magma