Cràter Studio

90 minuts
85€ per grup

Una productora de la comarca, Cràter Studio, està preparant una sèrie de ciència-ficció ubicada a la Garrotxa i busca nous talents! Ens posarem a la pell de guionistes de cinema i crearem un relat de ciència-ficció, el tema del qual són els reptes socioambientals que viu la comarca, en un context d’emergència climàtica i crisi global. Per tal de donar rigor científic al relat, hauran d’elaborar una proposta narrativa versemblant a partir d’una fase inicial de documentació, que té com a primer pas la visita a la sala expositiva de l’equipament. Tot seguit prepararem el quadern de guionització i un guió il·lustrat (storyboard) per tal de plasmar la nostra idea. Finalment, defensaran els seus projectes davant els companys i companyes. Alerta que, com a Hollywood, el jurat valorarà les propostes i les puntuarà.

Quina serà la més rigorosa, la més original, la millor comèdia o la millor tragèdia?

Pour plus d'informations et pour réserver des activités, contactez le service client de Espai Cràter.

Similar activities

La física dels volcans
Ens posarem a la pell d’expertes i experts geofísics i, mitjançant l’experimentació al laboratori, entendrem com s’ha format la Terra i el seu relleu: Com és el nostre planeta per dins? Per què es mouen les plaques tectòniques? Quina relació tenen amb l’activitat volcànica? També experimentarem creant diferents tipus de relleu per relacionar les forces aplicades amb les deformacions causades a l’escorça terrestre, i descobrirem els diferents tipus d’erupcions volcàniques, les seves característiques i què fa que una erupció sigui més o menys violenta. Finalment traslladarem tot el nostre coneixement a la Garrotxa, entenent quins processos geològics han fet possible el paisatge únic d’aquesta zona.
Una erupció de colors
Ens posarem a la pell de vulcanòlegs i vulcanòlogues, per descobrir, a través de l’experimentació, com és un volcà, quines parts té i que no tots els volcans són iguals. Després crearem el nostre propi volcà i el farem entrar en erupció. A continuació, observarem i investigarem un mur de pedra seca i jugarem a crear construccions a partir dels materials volcànics, tal com van fer els habitants de la Garrotxa fa anys, per posar en relleu la forta relació volcans-persones que sempre hi ha hagut a la comarca.
Som dins d’un volcà
Un equip de científics i científiques ens demana ajuda per descobrir si l’Espai Cràter és dins un volcà. Ens posarem a la pell de geòlegs i geòlogues per dur a terme una recerca científica durant la qual posarem en pràctica el mètode científic. Per dur a terme la tasca científica, recollirem mostres al camp per després analitzar-les al laboratori, on descobrirem les propietats dels minerals (porositat, magnetisme, conductivitat elèctrica, fluorescència…) i així poder confirmar la nostra hipòtesi. Després descobrirem la tasca de vulcanòlegs i vulcanòlogues, com treballen i quines eines utilitzen, i entendrem com funciona un sismògraf. Finalment, reforçarem la importància de conservar l’entorn i de moviments socials com “Salvem els volcans”, i farem una petita càpsula de vídeo per contribuir a la promoció de la sostenibilitat.