L’Ajuntament d’Olot i la Universitat de Girona (UdG) són institucions amb interessos comuns en el camp de la formació, la recerca i la cooperació, a fi de potenciar la innovació i la transmissió de coneixement. Amb l’objectiu d’aconseguir un major grau d’eficiència en els respectius àmbits, han signat un conveni marc de cooperació científica.
Aquest acord els permetrà desenvolupar iniciatives de col·laboració en matèria de:
El conveni ha estat promogut per l’Espai Cràter i s’obre a totes les àrees i departaments de l’Ajuntament d’Olot que en vulguin fer ús. Amb aquest nou acord de col·laboració, l’Espai Cràter avança en l’estratègia de desenvolupament científic, una de les línies de treball del projecte.
Promoure relacions, un dels objectius
Els objectius més específics de l’acord són promoure relacions de caràcter científic i tecnològic entre les dues entitats; desenvolupar activitats de recerca, desenvolupament tecnològic i formació en matèries d’interès comú; fomentar la relació entre professors i alumnat amb tècnics municipals; fomentar l’intercanvi recíproc d’informació sobre temes d’investigació, llibres, publicacions i altres materials d’interès per a les dues institucions, i fomentar el debat i l’intercanvi d’experiències sobre tots aquells temes que puguin beneficiar a ambdues institucions.
Per portar a terme aquests objectius, les dues entitats establiran els programes a realitzar, la seva participació i el règim de finançament, mitjançant convenis específics.
En aquest conveni marc, s’estableixen fins a set matèries a l’hora de desenvolupar aspectes de recerca i formació: paisatge i geografia, educació, acció social, patrimoni natural i cultural, ciències de la Terra i medi ambient, promoció econòmica i salut mental.
El rector de la UdG i membres del seu equip han pogut conèixer l’Espai Cràter
La signatura del conveni ha tingut lloc aquest matí a la Zona Sísmica de l’Espai Cràter i ha anat a càrrec de l’alcalde d’Olot, Pep Berga, i del rector de la Universitat de Girona, Quim Salvi.
A la trobada també hi han assistit la vicerectora de Territori i Compromís Social, Sílvia Llach, i el professor i director de la Càtedra de Renovació Pedagògica Can Trona, Jordi Feu, per part de la UdG, així com la regidora d’Educació, Mariona Camps, la regidora d’Empresa, Gemma Canalias, i el director de l’Espai Cràter, Xevi Collell, per part de l’Ajuntament d’Olot.
Abans de la signatura, la comitiva ha pogut visitar l’exposició i la resta d’instal·lacions de l’Espai Cràter. Tot seguit, s’ha dut a terme una reunió per tractar els diferents aspectes recollits en el conveni de col·laboració i les primeres actuacions a emprendre.
Una col·laboració que es consolida
La col·laboració entre l’Ajuntament d’Olot i la UdG ve de lluny. Fa deu anys que la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot, la Universitat de Girona i Geociències Barcelona – CSIC, organitzen el Curs de Postgrau en Vulcanologia. Una formació que aquest any s’ha fet per primera vegada a l’Espai Cràter.
També la universitat gironina, juntament amb empreses d’educació ambiental de la comarca, van participar en la definició del Projecte socioeducatiu de l’Espai Cràter, un document que serveix de base per desplegar iniciatives i programes transformadors que contribueixin a incrementar les oportunitats d’aprenentatge i el benestar de totes les persones.