Coneixement ancestral davant la fúria de la naturalesa. Com han coexistit els pobles originaris amb volcans actius durant milers d’anys?

Activitat gratuïta

Durant mil·lennis, els pobles originaris han conviscut amb volcans actius i els han integrat en la seva cultura i cosmovisió. Des de la selecció de llocs segurs fins a la construcció d’habitatges adaptats i sistemes d’alerta primerenca, han demostrat coneixement i respecte davant de l’activitat volcànica. Aquesta xerrada explora com aquestes comunitats han desenvolupat estratègies exemplars d’adaptació i resiliència, harmonitzant la convivència amb aquests elements naturals tan poderosos.

Els grans interrogants de la ciència és un cicle de conferències organitzat pel Consorci de Medi Ambient i Salut Pública (SIGMA), l’Espai Cràter i el Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca (PEHOC). El seu objectiu és tractar temàtoqies científiques i tecnològiques d’actualitat aptes per a tothom. La comissió assessora s’encarrega de confeccionar el programa, que compta amb experts en els temes seleccionats. Les xerrades es duen a terme un divendres al mes, d’octubre a maig, a la Sala Magma de l’Espai Cràter.

Xavier de Bolós
Doctor en geologia
18 d'octubre de 2024 (19.00 h)
Sala Magma

Ho organitzen: SIGMA, Espai Cràter i PEHOC.