Espai Cràter ja té a punt les primeres activitats obertes al públic. Amb l’inici de la primavera, ha programat un seguit de visites guiades a l’exposició de referència en vulcanologia així com tallers familiars per a totes les edats. Amb aquestes propostes es dona el tret de sortida a la programació pròpia de l’equipament, que va obrir portes oficialment el passat divendres 11 de març.
Tallers en família els caps de setmana
Amb l’inici de la primavera, Espai Cràter ha donat a conèixer les propostes familiars, que s’aniran renovant cada estació de l’any. Sota els títols “Qui viu en un volcà?” i “S’apropa una erupció!”, els tallers estan pensats perquè els infants d’entre 4 i 12 anys puguin jugar, investigar i experimentar.
“Qui viu en un volcà?” és una activitat pensada per descobrir el paisatge de la Garrotxa. Els infants observaran l’entorn més proper a l’Espai Cràter i l’observaran amb lupes i microscopis per, després, fer un refugi per insectes i col·laborar amb la conservació de la biodiversitat. Es recomana per a infants d’entre 4 i 7 anys. A “S’apropa una erupció!”, els infants es posaran a la pell de geòlegs i geòlogues per construir, amb materials diversos, el seu propi sismògraf. L’edat recomanada per a aquesta activitat és entre 6 i 12 anys.
En total s’han programat vuit sessions d’aquests tallers familiars, que començaran el dissabte 26 de març i acabaran el dissabte 4 de juny. Tota la informació la trobareu aquí.
Visites guiades a l’exposició i al volcà del Montsacopa
Aquest dissabte, 19 de març, tindrà lloc la primera de les visites guiades a l’exposició d’Espai Cràter. Amb els comentaris del Servei Educatiu, els assistents descobriran tots els detalls de la mostra i aprendran sobre volcans des de l’interior d’un volcà.
Comissariada pel director de Geociències Barcelona – CSIC, Joan Martí Molist, i el seu equip, l’exposició explica els volcans de la Garrotxa i del món, així com la particular relació entre els volcans i el seu entorn. Ho fa de manera 100% interactiva i mitjançant diversos llenguatges expositius (audiovisuals, experiències immersives, videomapping, gamificació, etc.). També compta amb una maqueta de 15 m2, que explica la formació de la Garrotxa, i un gran talús de greda, que ens permet comprovar que estem a l’interior del volcà Puig del Roser.
Dins la seva programació, Espai Cràter també ofereix visites guiades al volcà del Montsacopa. La primera tindrà lloc el diumenge 17 d’abril i es pot fer de forma independent o complementària a la visita a la sala expogràfica. En aquesta proposta, els assistents descobriran les grederes i el cràter d’un dels principals volcans d’Olot.
Les visites guiades a l’exposició i al Montsacopa es faran en català i s’adaptaran a les edats i necessitats del grup.
Gairebé 700 persones van visitar Espai Cràter en tres dies
Espai Cràter va obrir oficialment les portes el passat divendres, 11 de març. El nou equipament va tenir una molt bona acollida i durant el cap de setmana, de divendres a diumenge, va rebre 692 visitants. Un 65% d’aquests són residents a la Garrotxa i del 35% restant, la majoria provenen de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, però també de Girona, Lleida, França i Holanda.
Des del passat divendres i fins ahir dimecres, han estat 830 les persones que han pogut descobrir el centre de referència en volcans, ciència i societat. A aquests, cal sumar-hi les més de 2.500 persones que ja van venir a conèixer el nou equipament durant les visites guiades que es van fer per a la població d’Olot i la Garrotxa, abans de l’obertura oficial d’Espai Cràter.