De gener a març també hi haurà nous tallers familiars, ciència als barris, cinema, conferències, visites guiades i molt més!
L’Espai Cràter ha començat el 2024 amb noves propostes. Després d’exhaurir totes les places de la primera edició del casal volcànic durant les vacances de Nadal, el passat cap de setmana el centre va donar el tret de sortida a la programació d’hivern, que s’allargarà fins Setmana Santa.
La primera activitat va ser el taller familiar Pintem amb minerals, una de les estrenes d’aquest trimestre que va completar l’aforament. Infants d’entre 4 i 9 anys, acompanyats de les seves famílies, van aprendre a fabricar pintures amb pigments minerals per crear el seu quadre i endur-se’l a casa.
L’altre taller d’aquest trimestre és Com neix un volcà?, recomanat per a famílies amb infants d’entre 8 i 13 anys, que començarà el dissabte 27 de gener. En aquesta activitat, els assistents faran una maqueta de l’interior de la Terra, utilitzaran els fòssils per entendre la teoria de la deriva continental i, finalment, simularan els moviments de les plaques amb una premsa per entendre per què es crea un volcà.
Contes pel Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència
Una de les propostes més especials de la nova programació commemorarà el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència, el diumenge 11 de febrer. En aquesta ocasió, l’Espai Cràter ha programat la sessió Pionera enginyera i altres científiques.
La contacontes Gisela Llimona ens descobrirà qui és la Rosa Pionera, una nena que somiava que seria una gran enginyera… A més, podrem veure que hi ha un munt de dones científiques que ens han facilitat, i molt, la vida. És una activitat gratuïta que començarà a les 11 del matí a la Zona Sísmica de l’Espai Cràter.
Continuen la Ciència als barris, el cinema i les conferències
A més, aquest hivern continua el programa de Ciència als barris, amb la col·laboració de l’Àrea d’Atenció a la Comunitat del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. El dissabte 2 de març, l’Espai Cràter es desplaçarà al barri de Sant Roc per fer experiments, reptes i jocs, i entendre com s’han format i com es vigilen els nostres volcans. Una activitat que va iniciar-se l’any passat i que, amb molt bona acollida. ja ha passat pels barris de Sant Miquel, Pequín, Les Tries-Alba Rosa i Vivendes Garrotxa.
També els mesos de gener, febrer i març segueixen els cicles La petjada humana i altres animals, amb tres noves pel·lícules que posen en relleu la intervenció humana en el planeta Terra i tot el que se’n deriva, i Els grans interrogants de la ciència, amb quatre conferències més sobre temes científics i tecnològics d’actualitat.
Consulteu tota la programació.
Cliqueu aquí per comprar les vostres entrades.
Joan Diví (Arxiu PTCBG)