L’Espai Cràter arriba als 30.000 visitants, cinc mesos després de la seva obertura

Rosa Maria Martínez Carles, veïna de la Ràpita, ha participat amb el seu home i la seva filla de la visita guiada d’aquesta tarda

Aquest dimarts 16 d’agost, cinc mesos després de la seva obertura, l’Espai Cràter ha rebut la visitant 30.000. Rosa Maria Martínez Carles, veïna de la Ràpita, ha conegut  l’equipament, acompanyada del seu home i la seva filla amb qui han compartit la visita d’aquesta tarda. “La meva filla Emma, que té 5 anys, ha fet un treball sobre els volcans coincidint amb l’erupció del volcà de la Palma i com que sabíem que a Olot hi havia l’Espai Cràter vàrem decidir agafar les entrades” ha explicat la Rosa Maria.

La Rosa Maria ha explicat que “avui és el primer dia que hem arribat a Olot i hem visitat l’Espai Cràter, que ens ha agradat molt, i dissabte al matí hi tornarem per fer taller dels minimons volcànics”. El regidor de Promoció, Estanis Vayreda, acompanyat del director de l’Espai Cràter, Xevi Collell, han estat els encarregats d’entregar un diploma a la Maria Rosa i la seva família com a record d’aquesta efemèride. Com a regal, podran degustar d’un àpat en un restaurant d’Olot.

“Estem molt contents que dia a dia, setmana a setmana i mes a mes hàgim arribat als 30.000 visitants en cinc mesos” ha afirmat el regidor de Promoció, Estanis Vayreda. Vayreda ha afegit que “també estem satisfets per la resposta que obtenim a les enquestes de valoració perquè la gent puntua molt bé tot el que ha après, el que ha vist a l’Espai Cràter i el fet que, a més de la visita, pugui gaudir de la gastronomia i la natura, tota la ciutat i la comarca”.

De la seva banda, el director de l’Espai Cràter, Xevi Collell, ha afegit que “hem tingut uns primers mesos amb moltes escoles, que ja ens estan trucant per reservar activitats de cara al proper curs”. Collell ha subratllat que “aquest estiu, tenim un visitant de Catalunya, però també de fora, de l’Estat Espanyol i d’altres països. Alguns ens visiten expressament des de la Costa Brava i altres fan estada a la comarca…. Estem molt contents amb les xifres que estem tenint”.

La Rosa Maria Martínez Carles és la visitant número 30.000 de l’Espai Cràter, que va obrir les seves portes el passat 11 de març. Durant aquests cinc mesos, el perfil majoritari de visitant a l’Espai Cràter ha estat un turisme familiar, que majoritàriament resideix a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, però també d’altres territoris com el País Basc, València o Madrid, així com països com França, Regne Unit o Alemanya.

Aquest estiu, una mitjana de 170 persones han visitat diàriament l’Espai Cràter i han participat dels tallers familiars i les visites guiades. “Minimons volcànics” i “Art amb cromatografies” són els tallers d’aquest estiu, que es basen en l’experimentació i tenen per objectiu despertar l’esperit científic entre els més petits. L’altra proposta d’estiu són les visites guiades a l’exposició sobre vulcanologia i al volcà del Montsacopa. Estan pensades per conèixer tots els detalls de l’exposició d’Espai Cràter amb els comentaris dels guies especialitzats així com descobrir les grederes i el cràter del volcà.

Les activitats van començar a principis de juliol i s’han esgotat pràcticament totes les places disponibles de les activitats que s’han fet fins al moment. A més, per a la segona quinzena d’agost s’han afegit noves visites guiades a la sala i al Montsacopa per a donar resposta a l’alta demanda que està tenint l’equipament. En total, aquest estiu s’han organitzat més de 30 visites comentades a l’exposició sobre vulcanologia i al volcà del Montsacopa i 17 activitats per a infants, que es porten a terme tant entre setmana com els caps de setmana.

Tota la programació de l’Espai Cràter es pot consultar aquí, des d’on també es poden reservar entrades.