Albert Magnet Molí, Blanca Pairó Puig, Daniel Carrillo Martín i Francesc Pou Bolíbar – Què en sabem dels rapinyaries nocturns de la Garrotxa?
Albert Magnet Molí, Blanca Pairó Puig, Daniel Carrillo Martín i Francesc Pou Bolíbar, membres de la secció de ciències del Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca (PEHOC), van presentar Què en sabem dels rapinyaries nocturns de la Garrotxa?, el passat 19 de maig a la Sala Magma de l’Espai Cràter. En el marc de XVI Els grans interrogants de la ciència, que organitzen el SIGMA, l’Espai Cràter i el PEHOC, els investigadors van exposar els avenços assolits en el cens dels rapinyaires nocturns de la Garrotxa.
La xerrada es va iniciar amb les gravacions sonores dels diferents rapinyaires de la comarca, que formen part del material de treball de què disposa aquest grup de biòlegs i ambientòlegs. El seu principal objectiu és cobrir la manca d’informació respecte les sis espècies que es troben a la Garrotxa: el xot, el mussol comú, el mussol banyut, el gamarús, el duc i l’òliba. No només es proposen una investigació exhaustiva respecte tots i cada un dels exemplars de la zona, sinó que també fan èmfasi en els seus hàbits, la seva qualitat de vida i quins són els llocs que més freqüenten. A més, tal com van explicar durant la conferència, la presència o absència d’aquestes aus és també un bioindicador, imprescindible per al coneixement del propi territori.
En acabar, els conferenciants van posar a prova els espectadors amb un qüestionari final sobre els continguts de la xerrada, la guanyadora del qual es va endur una entrada gratuïta a l’alliberament de mussols que es farà a finals d’estiu. Entre rialles de complicitat, Què en sabem dels rapinyaries nocturns de la Garrotxa? va tancar aquesta 16a edició d’“Els grans interrogants de la ciència”.
Recupera la xerrada completa.