En quins àmbits haurem d’innovar per fer front a l’emergència hídrica a Catalunya i el món?

Activitat gratuïta

“Els grans interrogants de la ciència” és un cicle de conferències organitzat pel Consorci de Medi Ambient i Salut Pública (SIGMA), l’Espai Cràter i el Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca (PEHOC). El seu objectiu és tractar temàtoqies científiques i tecnològiques d’actualitat aptes per a tothom. La comissió assessora s’encarrega de confeccionar el programa, que compta amb experts en els temes seleccionats. Les xerrades es duen a terme un divendres al mes, d’octubre a maig, a la Sala Magma de l’Espai Cràter.

En quins àmbits haurem d’innovar per fer front a l’emergència hídrica a Catalunya i el món?
Has sentit a parlar de la sequera a Catalunya i al món? Com és possible que falti aigua si el planeta n’és cobert? La resposta és canvi climàtic i sobreexplotació dels recursos. En aquesta sessió es parlarà de la gestió intel.ligent de l’aigua, la necessitat de repensar el paper de l’aigua en tots els sectors econòmics així com de la importància de la conscienciació ciutadana. Us esperem per entendre millor com afrontem els propers anys un dels grans reptes de la humanitat i de Catalunya.

 

Xavier Amores Bravo
Doctor empresa i enginyer industrial, director del Catalan Water Partnership i president del Consell per a l´ús sostenible de l'aigua de Catalunya. Professor a la UdG.
31 de maig de 2024 (19.00 h)
Sala Magma