Motors moleculars, revolució a la nanoescala?

Activitat gratuïta

“Els grans interrogants de la ciència” és un cicle de conferències organitzat pel Consorci de Medi Ambient i Salut Pública (SIGMA), l’Espai Cràter i el Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca (PEHOC). El seu objectiu és tractar temàtoqies científiques i tecnològiques d’actualitat aptes per a tothom. La comissió assessora s’encarrega de confeccionar el programa, que compta amb experts en els temes seleccionats. Les xerrades es duen a terme un divendres al mes, d’octubre a maig, a la Sala Magma de l’Espai Cràter.

Motors moleculars, revolució a la nanoescala?
La complexitat de la vida és la principal font d’inspiració per a la construcció de sistemes moleculars. La química sintètica, a més d’ajudar en la creació de nous medicaments i noves tecnologies, ens ofereix la possibilitat de crear el nostre propi món molecular. Un dels reptes principals és entendre com controlar el moviment i les interaccions a l’escala més petita. La nostra recerca se centra en la síntesi de màquines moleculars amb l’objectiu de crear noves funcionalitats a la nanoscala i desafiar l’equilibri del món macroscòpic.

Ainoa Guinart Planellas
BSC Nanociència i nanotecnologia (UAB), MRES In Multidisciplinary Reasearch in Experimental Sciencies (UPF) i MSC in Genes, drugs and stem cells (Imperial College London)
17 de maig de 2024 (19.00 h)
Sala Magma

Ho organitza: SIGMA, Espai Cràter i PEHOC