Aquest estiu, vine al casal de ciència Espai Cràter

És la nova proposta per al mes de juliol i s'adreça a infants nascuts els anys 2011 i 2012

L’Ajuntament d’Olot impulsa aquesta proposta d’estiu per a infants, organitzada conjuntament per l’Espai Cràter i l’Àrea de Cultura i Educació.

El Casal de Ciència Espai Cràter té l’objectiu d’acostar la ciència de forma divertida i motivadora per despertar la curiositat i el gust per la ciència, així com fomentar el coneixement i el respecte pel territori. Els centres d’interès al voltant de què girarà el casal seran temes científics relacionats amb els continguts que podem trobar a l’Espai Cràter i a la comarca de la Garrotxa. Totes les activitats seran lúdiques i participatives i l’experimentació i el joc hi tindran un paper clau. Les metodologies emprades seran tipus STEAM, que permet resoldre dubtes de forma col·laborativa mentre s’aprèn i es descobreix sobre preguntes com: com és el nostre planeta? què son els volcans i les erupcions? Quina relació tenen i han tingut els volcans amb la nostra comarca?

Les activitats es duran a terme de dilluns a dijous i, els divendres, es farà una activitat de lleure relacionada amb el que s’hagi treballat durant la setmana. El casal d’estiu s’adreça a mainada nascuda els anys 2011 i 2012 i tindrà lloc durant el mes de juliol, de dilluns a divendres, de 9 a 13 h.

Setmana del 3 al 7 de juliol

Descobrim on vivim. Durant aquesta setmana aprofundirem sobre com és el nostre planeta per dins i com es formen els relleus.

Setmana del 10 al 14 de juliol

Què són els volcans?. En aquest projecte veurem què són els volcans, per què es formen, quins tipus de volcans hi ha, com són les erupcions i com les podem preveure.

Setmana del 17 al 21 de juliol

Volcans, l’esclat de vida. Veurem que els volcans no són només foc i lava, sinó que també són els responsables de l’origen de la vida a la Terra.

Setmana del 24 al 28 de juliol

Salvem els volcans. Descobrirem les característiques del territori de la Garrotxa (clima, geologia…), l’emergència climàtica i quina relació han tingut els volcans amb els garrotxins i garrotxines.

Edats: nascuts els anys 2011 i 2012

Nombre de places: 24

Horari: de 9 a 13h

Observacions: Cal portar esmorzar

Reunió informativa: 28 de juny a les 19:30 a l’Espai Cràter (Sala Magma)

Preus:

1 setmana: 50€

2 setmanes: 90€

3 setmanes: 120€

4 setmanes: 150€

Inscripcions:

Les inscripcions seran per setmanes i es faran del 2 al 14 de maig, via internet a través de la pàgina web d’Estiu Riu o de l’Ajuntament d’Olot.