La caminada amb experts dona el tret desortida a la 3a Setmana de la Vulcanologia

Aquesta edició compta amb la programació d'activitats especials, xerrades, visites guiades i tallers familiars

Una trentena de persones van participar ahir diumenge, 15 d’octubre, a la caminada amb vulcanòlegs organitzada per l’Espai Cràter. L’activitat va donar el tret de sortida a la 3a edició de la Setmana de la Vulcanologia, que té l’objectiu de posar en valor el paisatge volcànic de la Garrotxa i fomentar la divulgació científica. L’esdeveniment s’organitza coincidint amb el postgrau internacional en vulcanologia, que es fa a Olot fins aquest dissabte, 21 d’octubre, i és organitzat per la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot (FES), la Fundació UdG: innovació i formació i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

La caminada amb vulcanòlegs, una activitat imprescindible
La Pomareda va ser el punt d’inici de la caminada amb vulcanòlegs d’aquesta edició, un clàssic que any rere any exhaureix les places. La ruta també va permetre conèixer a fons els emblemàtics volcans del Croscat i de Santa Margarida, així com el Rocanegra, especial pels seus enclavaments. Durant el recorregut, els assistents van poder conversar amb els experts, encapçalats per Joan Martí Molist, doctor en Geologia i professor investigador del CSIC, i Beth Cobo, guia de natura i senderisme. La caminada va acabar a Santa Pau, des d’on es va tornar al punt d’origen amb el Rumbus, el bus de la Garrotxa.

A què s’enfronta la vulcanologia del futur?
Les persones que no van poder escoltar les explicacions de Joan Martí, tenen una altra oportunitat per fer ho. Aquest divendres, 20 d’octubre, el doctor en Geologia parlarà sobre les necessitats i els reptes de la vulcanologia del futur, en una conferència que començarà a les 7 de la tarda a la Sala Magma de l’Espai Cràter. La xerrada també forma part del cicle “Els grans interrogants de la ciència”, que organitzen el Consorci SIGMA, l’Espai Cràter i el PEHOC. A banda d’aquestes propostes, dins la Setmana de la Vulcanologia aquest cap de setmana també es faran visites guiades a l’Espai Cràter i el taller familiar “Qui s’amaga en una gota d’aigua?”, que permetrà descobrir la relació entre els volcans i els rius i aqüífers de la Garrotxa.

Consulteu tota la programació.