Comença la 10a edició del Curs de postgrau en vulcanologia

La formació es fa per primera vegada a l'Espai Cràter i compta amb 17 alumnes de 8 nacionalitats diferents

Amb la benvinguda del director del postgrau, Joan Martí, i del director d’Espai Cràter, Xevi Collell, s’ha inaugurat la 10a edició del Curs de Postgrau en Vulcanologia per la Universitat de Girona, que aquest any es fa per primera vegada a l’Espai Cràter.

La formació combinarà les sessions teòriques amb visites a diferents afloraments del camp volcànic gironí, situats a la zona volcànica de la Garrotxa i a la zona de la Crosa de Sant Dalmai i Canet d’Adri.

Joan Martí Molist i Adelina Geyer Traver, professors d’investigació al Geociències Barcelona – CSIC, són els dos directors del curs, que compta amb set experts més, entre els quals hi ha Carmen López, Gerardo Aguirre, Bruno Scaillet, Juan Andújar, Arnau Folch i els garrotxins Llorenç Planagumà i Xavier de Bolòs.

Per a aquesta edició, el curs compta amb la participació de 17 alumnes de 8 nacionalitats diferents: Estats Units, Argentina, Portugal, Grècia, Colòmbia, Mèxic, Xile i Espanya. Els inscrits podran aprendre sobre el funcionament dels volcans, els riscos associats que comporten i també els seus beneficis. També repassaran en detall les últimes recerques científiques en el coneixement de les dinàmiques eruptives i els seus efectes, en la predicció i prevenció de les erupcions, en la vigilància dels volcans i en l’aprofitament econòmic.

El postgrau en vulcanologia té un format intensiu de 15 dies i compta amb la col·laboració de Geociències Barcelona-CSIC, la International Association of Volcanology and Chemistry of the Earth’s Interior (IAVCEI), el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, la Diputació de Girona, la Càtedra de Geografia i Pensament Territorial de la UdG, l’Ajuntament d’Olot i l’Espai Cràter.

Tot a punt per a la Setmana de la Vulcanologia

Coincidint amb el Curs de postgrau en vulcanologia, Espai Cràter organitza la segona edició de la Setmana de la Vulcanologia, que començarà aquest diumenge, 16 d’octubre, amb una caminada amb vulcanòlegs, que ja ha exhaurit totes les places.

“Volcans, paisatge i societat” és el títol de la Setmana de la Vulcanologia 2022, que en la seva programació també inclou xerrades per al públic general i per als centres educatius, a càrrec dels vulcanòlegs internacionals residents a Faberllull.

Consulta tota la informació en aquest enllaç.