El cinema arriba a la Sala Magma

El divendres 27 de gener comença un cicle audiovisual gratuït, amb sis propostes que tracten sobre el planeta Terra i la preservació del territori


L’Espai Cràter comença el 2023 amb la gran novetat de la programació d’hivern: un cicle de cinema gratuït dedicat al planeta Terra. Els films que es podran veure són:

La Terra és el tercer planeta del sistema solar segons la seva proximitat al sol i l’únic astre que se sap que té vida. Un 29% de la seva superfície és coberta per terra en forma de continents i illes i un 71% per aigua.

Com a presentació del que és el nostre hàbitat – el planeta Terra -, aquest cicle de cinema reuneix 6 títols que, a través de diferents gèneres, volen deixar palès quina és la realitat d’aquest escenari i quin és el nostre paper com a humans en el seu esdevenir.

El cicle s’estructura a partir de dues línies que cerquen el mateix objectiu: una secció per als més joves i una altra dirigida al públic adult; cadascuna de les tres pel·lícules que els integren busquen tres arguments d’interès.

En la primera sessió presentarem què és el planeta Terra, quina és la seva complexitat i fragilitat. En la segona reflexionarem al voltant de quina és la nostra responsabilitat i el paper protagonista que ens adjudiquem per tal de conservar allò que ja sabem com és. En la tercera sessió, hi veurem alguna de les conseqüències que ja està tenint la nostra intervenció en la natura i el medi ambient.

Amb produccions de documental, ficció, animació, drama… el cinema ens proporciona prou eines per mirar d’aturar-nos un parell d’hores i aprendre una mica més a cuidar el planeta i estar alerta sobre tot el que hauríem de preservar perquè l’últim tresor fos per sempre.

L’entrada al cicle de cinema és lliure fins a completar l’aforament.

Presentació del llibre dels Volkis, de l’equip de Creative Geoscience

També com a activitat destacada de la programació d’hivern hi haurà la presentació del llibre Descobreix els volcans. Acompanya els Volkis en la seva aventura volcànica. L’equip de Creative Geoscience serà a la Sala Magma, el dissabte 4 de febrer, per presentar aquest viatge apassionant a través del món dels volcans, els seus perills i beneficis. L’acte començarà a les 5 de la tarda i comptarà amb la participació de Nia Schamuells (Schamuells Art), Meritxell Aulinas (UB), Joaquín Hopfenblatt (UB), Adelina Geyer (Geo3BCN-CSIC) i Olaya Dorado (Geo3BCN-CSIC).

Les famílies que assisteixin a la presentació del llibre disposaran d’entrada gratuïta a un dels tallers familiars de l’Espai Cràter.

Nous tallers familiars i més visites guiades completen la programació d’hivern

Com és habitual, la programació d’hivern d’Espai Cràter, que va començar per Nadal amb tallers familiars, continua amb més visites guiades a l’exposició sobre vulcanologia i el volcà Montsacopa, i nous tallers familiars. Les propostes per a aquest hivern són “Amunt com el magma” i “La Terra. El nostre imant“.

Podeu trobar més informació i veure la programació aquí.