El Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, a l’Espai Cràter

El centre posa a disposició un recull de recomanacions bibliogràfiques que se centra en el paper femení en l’àmbit científic i tecnològic

Avui, 11 de febrer, amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, l’Espai Cràter posa a disposició una selecció de lectures especialitzades que posen en valor l’accés i la participació de les nenes i les dones en la ciència. Des de l’Espai Cràter, com a punt de trobada per a la comunitat educativa, social i científica, es promou la igualtat tant en la divulgació com en la programació de les activitats. Per aquest motiu, el centre se suma a la iniciativa del Centre de Documentació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa amb un recull de lectures que es podran consultar a l’Espai Cràter.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és commemorar la jornada i recordar la importància de continuar vetllant, diàriament, per reduir la bretxa de gènere en l’àmbit científic i tecnològic. Les lectures es troben, a partir d’avui i durant el mes de febrer, al Punt de Documentació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, situat a la Zona Sísmica de l’Espai Cràter, a la primera planta de l’edifici. Es tracta d’un servei gratuït que permet consultar i agafar en préstec.

Les recomanacions, escrites per dones, s’adrecen tant al públic infantil i juvenil com adult:

Mateos, R.M.; Ruiz, A. (2022). GEAS. Dones que estudien la Terra. Institut Cartogràfic i Geològic de catalunya.

Iglesias, A. (2023). Científicas en apuros. Babidi-bú.

Legido, T. (2023). Ellas ilustran botánica: arte, ciencia y género. Consejo Superior de Investigaciones Científicas.

Giménez, S.; Bellvehí, M. (2024). Inventores, pioneres i activistes pel medi ambient. Dones extraordinàries que van canviar el món. Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Ignotofsky, R. (2018). Dones de ciència: 50 pioneres valentes que van canviar el món. Estrella Polar.

Ottaviani, J.; Wicks, M. (2015). Primates: la intrépida ciencia de Jane Goodall, Dian Fossey y Biruté Galdikas. Norma editorial.

Pujol, C. (2018). Intrèpides: els excepcionals viatges de 25 exploradores. Pastel de Luna

Calvo, G. (2022). Geólogas. Historia de las pioneras en las Ciencias de la Tierra. Guadalmazan.

Aquestes i d’altres propostes, us esperen a l’Espai Cràter.