Punt de documentació del PN Garrotxa

L’Espai Cràter és un Punt de Documentació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, fruit de la col·laboració entre institucions, que fa anys que es duu a terme i que es va formalitzar l’any 2022 amb la signatura del conveni entre l’Ajuntament d’Olot i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

El Punt de Documentació de l’Espai Cràter compta amb uns 500 materials de recerca, llibres, articles, revistes, fulletons i jocs, que es renoven mensualment i que tracten sobre les següents temàtiques: paisatge, fauna i flora, agricultura i ramaderia, espais protegits, gestió del territori, hidrologia, sòls, educació ambiental, turisme sostenible, impacte ambiental, arquitectura sostenible, canvi climàtic, patrimoni, entre d’altres.

Situat a la primera planta de l’edifici (Zona Sísmica), el Punt de Documentació del PN Garrotxa a l’Espai Cràter disposa d’un espai habilitat per a una millor consulta. L’horari d’obertura del centre el podeu consultar aquí.

Imatge del punt de documentació

Funcionament

El Centre de Documentació del Parc Natural és qui atén les consultes del Punt de Documentació de l’Espai Cràter, i ofereix diferents tipus de consultes personalitzades, que es poden fer per correu electrònic o in situ a l’Espai Cràter. En aquest últim cas sempre serà necessària reserva prèvia trucant al 972 26 46 66 o enviant un correu electrònic a wgrabolo@gencat.cat.

Les consultes que s’ofereixen són:

  • Lots de documents temàtics en préstec per a tècnics o docents (Cal omplir aquest formulari)
  • Recolzament a la recerca per a estudiants
  • Publicacions en donatiu per a empreses, escoles o entitats ambientals responsables
  • Informació bàsica per a turistes i públic familiar que vulguin un nivell més d’informació que la disponible als centres d’informació

Podeu trobar més informació sobre els objectius i les funcions del Centre de Documentació del Parc en aquest enllaç.