En marxa l’11a edició del Postgrau en Vulcanologia

Es fa a l'Espai Cràter i hi participen 23 alumnes de 6 nacionalitats diferents

Aquest dilluns, 9 d’octubre, s’ha inaugurat l’onzena edició del Curs de Postgrau Internacional en Vulcanologia, amb la benvinguda per part del regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Olot, Josep Quintana; del director de l’Espai Cràter, Xevi Collell, i dels codirectors del curs, Joan Martí Molist i Xavier de Bolós. La formació, organitzada per la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot (FES) i la Universitat de Girona (Fundació UdG: innovació i formació), es realitza a l’Espai Cràter i té un format intensiu de quinze dies.

El curs compta amb la direcció acadèmica de Joan Martí Molist i Xavier de Bolós, professors investigadors del CSIC, i combina les sessions teòriques amb visites a diferents afloraments del camp volcànic gironí. En aquesta edició hi participen 23 alumnes de 6 nacionalitats diferents: El Salvador, Mèxic, Nicaragua, Xile, Colòmbia i Espanya.

Per començar amb la formació, els estudiants han pogut visitar l’exposició de l’Espai Cràter, amb el guiatge de Joan Martí, comissari. Fins al 21 d’octubre, cinc experts més en vulcanologia, impartiran les classes: Carmen López, directora de l’Instituto Geográfico Nacional (IGN); Gerardo Aguirre, professor a la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic; Bruno Scaillet i Joan Andújar, professors a l’Institut des Sciences de la Terre a Orleans, i Llorenç Planagumà, director de Tosca i assessor en geologia del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

El Curs de Postgrau en Vulcanologia compta amb la col·laboració del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), la International Association of Volcanology and Chemistry of the Earth’s Interior (IAVCEI), el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, la Diputació de Girona, la Càtedra de Geografia i Pensament Territorial de la UdG, l’Ajuntament d’Olot i l’Espai Cràter.