Comencen les portes obertes

Aquest divendres 4 de març a la tarda s’han iniciat les Jornades de Portes Obertes a Espai Cràter. Dijous de la setmana passada es va obrir el portal de reserva d’entrades per a les visites dirigides a la població d’Olot i la Garrotxa que han exhaurit totes les places ofertes.

En només 3 dies es van esgotar totes les entrades previstes per descobrir aquest nou equipament de la ciutat. Veient la bona acollida de la iniciativa, aquest dilluns es van ampliar les visites guiades amb nous horaris i aforaments disponibles. De nou, en només 3 dies es van exhaurir totes les entrades disponibles.

Les portes obertes d’aquest cap de setmana se sumen al més d’un miler de persones que des del passat 14 de febrer han pogut descobrir Espai Cràter. Fins al moment s’han fet 38 visites guiades que han comptat amb una assistència de 1127 persones (membres d’associacions de veïns, membres del sector turístic, empresaris i emprenedors, docents dels centres educatius, així com a representants d’entitats socials i culturals de la ciutat i la comarca). A part, més de 2.000 persones de grups organitzats – entre escolars i adults – ja han reservat la seva entrada. En aquest sentit, durant els passats dies escoles d’arreu de les comarques gironines ja han visitat l’equipament en les primeres sessions formatives que es porten a terme.

Coincidint amb el tret de sortida de les portes obertes, la Sala Magma de l’Espai Cràter acull avui la seva primera activitat. A les 19 h a la sala d’actes tindrà lloc la xerrada “Saps organitzar-te i generar col·lectivament energia renovable i respectuosa amb l’entorn?” a càrrec de l’enginyer industrial Francesc Pujol. Es tracta d’una activitat del cicle “Els grans interrogants de la ciència” que organitza SIGMA i PEHOC, conjuntament amb l’Espai Cràter.

11 de març, obre portes Espai Cràter

El proper divendres 11 de març obrirà portes Espai Cràter. Serà el primer dia de funcionament del centre que, construït dins del volcà Puig del Roser, explica els volcans de la Garrotxa i del món, així com la particular relació entre els volcans i el seu entorn.

Les entrades per visitar Espai Cràter es podran comprar a partir d’aquest dilluns 7 de març a la pàgina web espaicrater.com. Fins a finals d’any, la població d’Olot i la Garrotxa tindrà l’entrada gratuïta a l’equipament.

Abans que s’obri la venda d’entrades, ja hi ha 2.000 reserves de visites fetes per visitar el centre, que obrirà de dilluns a diumenge i, durant els caps de setmana, s’oferiran visites guiades i, mensualment, es portaran a terme tallers familiars.

Impulsat per l’Ajuntament d’Olot, Espai Cràter neix amb l’objectiu de promoure el coneixement a l’entorn dels volcans, la ciència i la societat. Situat als peus del volcà del Montsacopa, Espai Cràter vol servir de punt de trobada per a la comunitat educativa, social i científica. Alhora, vol generar noves oportunitats per als diferents sectors de la ciutat, però especialment per al comerç i l’hostaleria que en els últims dos anys han estat molt perjudicats arran de la situació generada per la pandèmia.

Per aconseguir-ho, s’ha fet ús de diversos llenguatges expositius i interactius, com els audiovisuals immersius o el mapping que es projecta sobre el gran talús de greda. L’edifici, de 1.272 m2 i obra de Toni Casamor i Anna Codina, està concebut com un element més de l’experiència: és soterrat, sostenible i compta amb un parc urbà de 3.000 m2 en la seva superfície.

A més de la sala expositiva (la Cambra), l’equipament compta amb una sala per a les activitats educatives (l’Aula Bufador); un auditori amb capacitat per a 110 persones (la Sala Magma) i una zona pensada per acollir estades o presentacions de petit format (la Zona Sísmica).