Espai Cràter participa a la fira ‘Ciència en equip’ de Girona

Una jornada plena d’experiments i jocs per despertar vocacions científiques entre els alumnes

L’Espai Cràter es va desplaçar, el darrer dissabte 15 d’abril, fins a Ciència en equip, al centre de la ciutat de Girona. Amb motiu de la novena edició de la fira, protagonitzada per l’alumnat de secundària de diferents instituts de les comarques gironines, l’Espai Cràter va dedicar un estand per despertar vocacions científiques entre els alumnes.

L’acte estava dividit en dues parts: per una banda, els alumnes havien organitzat diverses propostes al voltant d’experiments i els jocs de ciència; per l’altra divulgadors, universitats i entitats duien a terme demostracions científiques relacionades amb la química, la biologia, les ciències de la terra.

L’estand de l’Espai Cràter estava dedicat a l’experimentació de les ciències de la terra. La primera taula estava encara a la coneixença del magma i les afectacions de la seva composició a les erupcions vocàniques, així com a l’observació de les roques minerals volcàniques per entendre per què ascendeix el magma. La segona s’enfocava en el magnetisme i la seva relació amb la Terra, a través de la construcció d’una brúixola pròpia. Al final de l’activitat, els participants van crear un slime magnètic per endur-se’l a casa.

La jornada es va desenvolupar al llarg de tot el matí, de 10 a 14h, i la participació va ser molt activa.