Espai Cràter rep la visitant 5.000

En només 3 setmanes, el centre de referència en volcans, ciència i societat d’Olot ha acollit 1.167 alumnes i 10 activitats.

Aquest divendres 1 d’abril, tot just tres setmanes després de la seva obertura, Espai Cràter ha rebut a la visitant 5.000. La Dolors Pinsach Riera, veïna de Banyoles, ha volgut conèixer l’equipament, acompanyada del seu marit, i d’una parella d’amics, veïns d’Olot, amb qui han compartit la visita.

El director de l’Espai Cràter, Xevi Collell, acompanyat del regidor de Promoció de la Ciutat, Estanis Vayreda, han estat els encarregats d’entregar un diploma a la visitant com a acte de record d’aquesta efemèride. Com a regal, podran degustar d’un àpat en un restaurant de la ciutat d’Olot.

La Dolors és la visitant número 5.000 d’Espai Cràter. Fins a aquesta tarda, 5.000 persones han passat per aquest nou equipament que va obrir portes oficialment el passat 11 de març. Un 65% dels visitants són residents a la Garrotxa i del 35% restant, la majoria provenen de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, però també de Girona, Lleida, França, Regne Unit i Holanda.

Des del primer moment, Espai Cràter està tenint molt bona acollida. Durant el primer cap de setmana de portes obertes, ja va rebre prop de 700 visitants. És més, fins ara l’espai de referència dels volcans, la ciència i la societat ha acollit 1.167 alumnes de 44 grups escolars d’arreu de Catalunya i hi ha més de 1.800 reserves per a les properes setmanes. A més, ja s’hi han dut a terme 10 activitats diverses, des de presentacions, xerrades, col·loquis o debats.

Paral·lelament, també s’han engegat les seves primeres activitats obertes al públic. Amb l’inici de la primavera, l’espai ha organitzat un seguit de visites guiades a l’exposició de referència en vulcanologia així com tallers familiars per a totes les edats perquè els assistents puguin investigar i experimentar de forma divertida i amena. Els dies i hores es poden consultar a l’apartat Programació, d’aquesta pàgina web, des d’on també es poden reservar les entrades.

La programació d’Espai Cràter també ofereix visites guiades al volcà del Montsacopa. La primera tindrà lloc el diumenge 17 d’abril i es pot fer de forma independent o complementària a la visita a la sala expogràfica.