Estrenem els tallers familiars d’estiu

Les dues noves propostes parlen de com és viure en una zona volcànica i de què són i com es formen els tossols

Amb l’arribada de l’estiu, hem preparat dos nous tallers familiars per divulgar la ciència entre la mainada.

Per als infants d’entre 4 i 8 anys farem “Casa meva és un volcà!”, un taller per descobrir quines plantes i animals viuen al nostre entorn més proper. Explorarem la geologia, la fauna i la flora local, i l’observarem amb lupes i microscopis. Després, farem una menjadora per a ocells per col·laborar en la conservació de la biodiversitat des dels nostres patis i balcons!

En el segon taller d’aquest estiu els protagonistes seran els tossols. Descobrirem què són recreant la formació d’aquest relleu que dona identitat a indrets tan singulars com la fageda d’en Jordà o el parc de Pedra Tosca. Després, al laboratori, descobrirem les característiques de la pedra tosca per veure com els habitants de la Garrotxa la utilitzaven per construir. “Els tossols, erupcions en les colades” és una activitat recomanada per a famílies amb infants d’entre 5 i 10 anys.

El preu és de 5 € per infant i podeu reservar les entrades aquí.

Extensa programació de visites guiades a l’Espai Cràter i al volcà del Montsacopa

Coincidint amb el període de vacances escolars, hem augmentat la programació de visites guiades a l’exposició sobre vulcanologia i al volcà del Montsacopa. Per als mesos de juliol, agost i setembre hem previst una quarantena de visites comentades pel servei educatiu.

Amb la visita a l’Espai Cràter, descobrireu els volcans de la Garrotxa i del món a través d’audiovisuals, experiències immersives, realitat virtual, ludificació i videomapatge. Amb la visita al volcà del Montsacopa, trepitjareu el cràter i aprendreu quina ha estat la seva activitat volcànica, quins són els seus materials i les seves característiques.

Consulteu tota la programació aquí.