La programació d’hivern de l’Espai Cràter arriba amb dues novetats

Tallers especials de Nadal i un cicle de cinema gratuït sobre els reptes del planeta

L’Espai Cràter ja té a punt la programació per a aquest hivern. Arriben nous tallers familiars, amb dues propostes específiques per al Nadal i dues propostes més per a la resta de la temporada. A més, i com a novetat, el centre acollirà un cicle de cinema gratuït amb audiovisuals sobre el planeta Terra i la preservació del territori. Alhora, continuen les vistes guiades a la sala expositiva i al volcà Montsacopa.

Durant les vacances de Nadal, del 23 de desembre al 7 de gener, es duran a terme els tallers de “STEAM Nadalenc”, una sèrie de jocs i desafiaments de temàtica nadalenca per desenvolupar la curiositat i utilitzar la imaginació. Adaptada als diferents grups d’edats, l’activitat proposa la metodologia STEAM, que integra les matemàtiques, la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i l’art.

Aquesta temporada d’hivern, es donarà inici a dos tallers nous. Per una banda, “Amunt com el magma”, per a famílies amb infants d’entre 5 i 10 anys, aprofundeix en tot el que passa al voltant d’una erupció volcànica a través de diferents experiments que implicaran l’art i la física. Per l’altra, “La Terra, el nostre imant”, recomanat per famílies amb infants d’entre 6 i 12 anys, proposa comprovar que el nostre planeta és un imant gegant a partir de la construcció d’una brúixola pròpia.

La gran novetat de la programació és “Planeta Terra, l’últim tresor”, un cicle de cinema gratuït que té per objectiu reflexionar sobre els reptes globals que afecten a nivell local. Durant els mesos de gener, febrer i març, es projectaran 6 films dedicats al planeta Terra, la sostenibilitat, el medi ambient i la preservació del territori.

L’Espai Cràter acollirà també, el 4 de febrer a les 17 h, la presentació del llibre Descobreix els volcans. Acompanya els Volkis en la seva aventura volcànica, una publicació per a infants il·lustrada i disponible online orientada a la divulgació de la geologia i la vulcanologia.

Tot i les noves propostes, continuen les visites guiades al volcà Montsacopa i a l’exposició permanent, l’accés a la qual serà gratuïta per als habitants de la Garrotxa fins al 31 de desembre d’enguany.

Descarrega la programació