L’Espai Cràter es desplaça fins a Girona per participar a la fira ‘Ciència en equip’

Una jornada plena de ciència al centre de la ciutat

Aquest cap de setmana l’Espai Cràter ha participar a la 10a edició de la fira Ciència en equip, una activitat protagonitzada per alumat de secundària de diversos instituts de les comarques gironines i per científics i divulgadors de la província, que s’adreça al conjunt de la ciutadania. 

Situat al centre de la ciutat de Girona, l’estand de l’Espai Cràter pretenia despertar les vocacions científiques entre els alumnes, a través de diverses activitats. La primera taula estava dedicada a la ciència dels volcans i es proposava respondre la pregunta “com erupciona un volcà?”. Amb l’ajuda d’un erlenmeyer, i a través d’escalfor, els assistents van simular erupcions per entendre’n el perquè i van poder observar material volcànic. A la segona, van descobrir quin és el motiu pel qual la Garrotxa és una zona volcànica i com es van crear els seus volcans, mitjançant la recreació de plaques tectòniques.

Per tercer any consecutiu, moltes persones es van acostar, durant tot el matí, a conèixer l’Espai Cràter i la seva tasca en matèria de divulgació científica.