L’Olimpíada Internacional de Ciències de la Terra fa parada a Espai Cràter

Els quatre membres de l’equip espanyol del certamen han pogut visitar l’exposició sobre vulcanologia de l’Espai Cràter, en el marc d’una jornada a la Garrotxa

Aquesta tarda, ha visitat Espai Cràter l’equip espanyol de l’Olimpíada Internacional de Ciències de la Terra (IESO), un gran esdeveniment anual que reuneix estudiants de tots els països per posar a prova els seus coneixements de geologia, geofísica, astronomia, oceanografia o ciències de medi ambient entre altres disciplines.

Tot i que la IESO es torna a celebrar enguany de forma telemàtica, l’organització espanyola ha pogut reunir de nou de forma presencial els quatre alumnes guanyadors, en una estada d’una setmana a la província de Girona. Durant els dies de l’Olimpíada, els participants realitzen diferents proves en línia de caràcter individual i duen a terme projectes d’investigació en grup, tant amb els seus companys espanyols com amb participants d’altres països.

L’equip està format per Manuel Céspedes, d’Almeria; Pau Martínez, d’Alacant, i Andrés Palomino i Andrés Mirat, de Càceres, estudiants que van guanyar la final de l’Olimpíada Nacional, celebrada el passat 17 d’abril a Almeria. En la prova van participar-hi els 90 alumnes seleccionats en la fase territorial, que va comptar amb 3.000 aspirants.

Durant la celebració de l’Olimpíada, també hi ha temps per a sortides de camp i/o investigació sobre el terreny. Un exemple ha estat la sortida de camp al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, que s’ha dut a terme avui dimarts, 30 d’agost, el dia abans de conèixer els resultats de les proves. Els representants espanyols han pogut visitar Espai Cràter i conèixer l’exposició de referència en vulcanologia. Ho han fet guiats per Montse Vehí, professora de Ciències de la Terra i membre de l’Asociación Española para la Enseñanza de las Ciencias de la Tierra (AEPECT), entitat coordinadora de les Olimpíades a l’estat Espanyol. Durant la jornada, també han pogut conèixer altres indrets d’Olot, Sant Joan les Fonts, Besalú, Castellfollit de la Roca i Santa Pau.

El programa d’activitats de l’estada gironina també ha inclòs la visita en altres punts d’interès de la província com el volcà Puig d’Adri, el jaciment arqueològic d’Empúries, l’estany de Banyoles o el jaciment del Camp dels Ninots de Caldes de Malavella.

Tota la informació sobre l’Olimpíada Internacional de Ciències de la Terra es pot consultar la pàgina web www.ieso2022.com.