Mireia Jiménez Llobet obté la Beca Oriol de Bolòs 2022 de Ciències Naturals

L'Ajuntament d'Olot reconeix l'estudi 'Diagnosi i valoració dels serveis ecosistèmics d'algunes de les fonts rellevants de la Garrotxa'

Les Beques de la Ciutat d’Olot, impulsades per l’Ajuntament d’Olot anualment des del 1988, tenen l’objectiu de donar suport a la investigació en l’àmbit comarcal. La Beca Oriol de Bolòs se centra en el foment de la recerca en ciències naturals, per mitjà de l’Espai Cràter i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, mentre que la Beca Ernest Lluch s’enfoca en les ciències socials i humanes.

Mireia Jiménez Llobet ha obtingut la Beca Oriol de Bolòs 2022, amb l’estudi Diagnosi i valoració dels serveis ecosistèmics d’algunes de les fonts rellevants de la Garrotxa, que se centrarà en la importància de les fonts com a indicadors sensibles al canvi climàtic i com a béns patrimonials essencials a nivell cultural i local.

En aquesta investigació, a què l’Ajuntament d’Olot ha atorgat 4.500 euros, es valoraran els serveis ecosistèmics d’algunes fonts i surgències de la comarca com la Moixina, el Noc d’en Cols, el Gorg Blau o la Font Grossa. L’objectiu principal és poder analitzar i valorar els serveis ecosistèmics que ens ofereixen aquestes fonts escollides i mirar si aquest estudi pot esdevenir una eina de gestió a la presa de decisions per a l’ús, la protecció i la conservació d’aquests ecosistemes i dels seus serveis, tenint en compte el context del marc normatiu de la DMA (Directiva Marc de l’Aigua), que estableix un lligam clar entre l’estat d’aquestes aigües i el sosteniment dels ecosistemes terrestres dependents, moltes vegades lligats a surgències puntuals i fonts.

Elvis Mallorquí Garcia s’ha endut la Beca Ernest Lluch, amb el seu projecte Els delmes i les parròquies de la Garrotxa entre l’edat mitjana i l’època moderna.