Un nou videomapatge sobre el talús de greda i un cub immersiu, les novetats de l’Espai Cràter per al 2024

El centre de referència en volcans, ciència i societat, ha superat aquesta setmana els 80.000 usuaris

L’Espai Cràter comptarà l’any 2024 amb dues novetats importants a la sala expositiva. Per una banda, gràcies a una subvenció de la Generalitat de Catalunya, a principis d’any s’inaugurarà un videomapatge (videomapping). Aquesta nova projecció substituirà la que actualment es pot veure sobre el talús de greda del volcà del Puig del Roser, un dels elements més singulars de l’exposició. Amb el nou videomapatge, els visitants podran tenir més informació sobre aquest volcà.

L’altra gran novetat, que es preveu que pugui estrenar-se a l’estiu, és la instal·lació d’un cub immersiu. Els fons Next Generation permetran que l’Espai Cràter pugui oferir una experiència totalment immersiva perquè els visitants coneguin les diferents activitats eruptives que existeixen al món, i s’incidirà especialment en les freatomagmàtiques i les estrombolianes, que predominen en el camp volcànic de la Garrotxa.

68.694 persones han visitat l’exposició de l’Espai Cràter

El centre de referència en volcans, ciència i societat ha arribat aquesta setmana als 80.000 usuaris. D’aquests, 68.694 han visitat l’exposició sobre vulcanologia i geografia humana.

Amb l’arribada a aquest número rodó, l’Espai Cràter tanca la seva segona temporada d’estiu, en la qual ha rebut 6.940 persones. El mes de més afluència ha estat l’agost, amb 4.036 persones, que han vingut principalment de l’Estat espanyol i, en concret, de la resta de Catalunya, València, Madrid i les Illes Balears.

El públic internacional ha representat el 16% del total i França es manté com el país que més ens visita, seguit dels Països Baixos, Bèlgica, el Regne Unit, Itàlia, Alemanya i Suïssa. Aquest 2023, la població de la Garrotxa ha representat el 7% dels visitants a l’estiu.

Els visitants qualifiquen la seva experiència d’excel·lent

Per al centre, tan importants són les dades quantitatives com les qualitatives i en aquest sentit, el director de l’Espai Cràter, Xevi Collell, destaca els bons resultats de les enquestes de satisfacció dels usuaris: “Les persones que han visitat l’exposició han puntuat amb una nota mitjana de 9,15 la seva experiència”.

Durant l’estiu, el centre ha dut a terme una quarantena de visites guiades a l’exposició i al volcà del Montsacopa; també una dotzena de tallers familiars, que s’han repartit en dues propostes per a franges d’edat diferents, i que han tingut molt bona acollida, exhaurint les places en la majoria de sessions.