Participem en la fira “Ciència en equip”

Els visitants van poder conèixer la proposta d'Espai Cràter: "La ciència dels volcans"

Dissabte passat, 2 d’abril, vam ser presents en la vuitena edició de la fira Ciència en equip. Aquest esdeveniment, que se celebra a la ciutat de Girona, té per objectiu apropar la ciència a tota la ciutadania (alumnat d’infantil, primària i secundària, joves universitaris, professorat, famílies…).

Hi participen principalment alumnat de secundària de diferents instituts de les comarques gironines però també científics i divulgadors d’arreu de Catalunya i de l’Estat espanyol com els departaments de Matemàtiques i de Física de la Universitat de Girona, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI), el youtuber @aschemist o l’Espai Cràter.

De 10 a 2 del matí, prop d’un miler de visitants van poder conèixer els diferents projectes. La proposta d’Espai Cràter, “La ciència dels volcans”, permetia veure l’interior d’un volcà en una maqueta feta a mida així com observar materials volcànics de la Garrotxa en una lupa binocular. A més, els proposàvem fer dos experiments: crear una caldera volcànica i observar com influeix la viscositat del magma en l’explosivitat d’una erupció.