Presentem les visites guiades i els tallers familiars d’estiu

Fer minimons volcànics o art amb cromatografies són les propostes familiars per als mesos de juliol i agost

Amb l’arribada oficial de l’estiu, Espai Cràter presenta la programació de tallers familiars i visites guiades per als mesos de juliol i agost. En total, 34 visites comentades a l’exposició sobre vulcanologia i al volcà del Montsacopa, i 17 activitats per a infants, que es duran a terme tant entre setmana com els caps de setmana.

Els nous tallers familiars s’anomenen “Minimons volcànics” i “Els colors de la natura: art amb cromatografia”, i estan pensats per a famílies amb infants d’entre 3 i 12 anys. Com totes les activitats educatives d’Espai Cràter, es basen en l’experimentació i tenen l’objectiu de despertar l’esperit científic entre els més petits.

A “Minimons volcànics”, els infants podran descobrir com són els volcans, on els trobem, com són els paisatges volcànics i les erupcions. Ho faran mentre juguen a crear els seus mini mons volcànics i acabaran presenciant una gran erupció! Es recomana per a infants entre 3 i 6 anys.

En l’activitat “Els colors de la natura: art amb cromatografies” recolliran mostres de diferents fulles (verdes, ataronjades, grogues) i en faran una cromatografia amb paper de filtre per observar i descobrir diferents pigments fotosintètics i la seva funció. Per acabar, faran art amb els resultats científics! Es recomana per a infants d’entre 6 i 12 anys.

Els tallers familiars d’estiu començaran el dissabte 2 de juliol i acabaran el dissabte 27 d’agost. Tota la programació es pot consultar aquí, des d’on també es poden reservar les activitats. El preu és de 5 € per infant.

Més de trenta visites guiades a l’exposició i al volcà del Montsacopa

També el dissabte 2 de juliol començaran les visites comentades a l’exposició sobre vulcanologia d’Espai Cràter. Amb el guiatge del Servei Educatiu, els assistents descobriran tots els detalls de la mostra i aprendran sobre els volcans de la Garrotxa i del món. La majoria de visites es duran a terme en català però també se n’han programat en castellà, anglès i francès, pensant en el públic que visita la comarca durant les vacances d’estiu. De forma independent o complementària a la visita a la sala expositiva, Espai Cràter també ofereix sortides comentades al Montsacopa, per descobrir tant les grederes com el cràter d’aquest volcà d’Olot. En total, s’han previst més de trenta visites.

Tota la programació aquí, on també es poden comprar les entrades. El preu de la visita guiada és de 9,5 € (general) i de 7,5 € (reduïda). Per a la població de la Garrotxa, el preu de la visita guiada és de 2,5 €.

Balanç molt positiu de les propostes de primavera

La passada primavera es van llançar les dues primeres activitats familiars, que han tingut una molt bona acollida. S’han exhaurit les places de les deu sessions programades de “Qui viu en un volcà?” i “S’apropa una erupció”, en les quals la mainada ha pogut descobrir la flora i fauna de l’entorn de l’Espai Cràter i construir un refugi per insectes, així com fabricar els seu propi sismògraf. En total, 259 persones han assistit als tallers familiars programats, 123 de les quals són infants.

El mateix èxit han tingut les visites guiades a la sala expositiva, que també han completat l’aforament. De finals de març a principis de juny, Espai Cràter n’ha programat una vintena, a les quals hi ha assistit 511 persones, majoritàriament de fora de la Garrotxa (78%). Aquestes visites de programació pròpia han conviscut amb les visites guiades a demanda que han sol·licitat grups particulars, entitats i organitzacions així com centres educatius.