Una delegació de l’Alt Pirineu visita Espai Cràter

Ha estat amb motiu d'un viatge per conèixer l'experiència de la Garrotxa amb la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS)

Espai Cràter ha estat una de les parades del viatge del grup de treball de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Els dies 26 i 27 d’abril, una delegació de tècnics, empreses turístiques i càrrecs electes procedents del Pallars Sobirà i de l’Alt Urgell, han visitat dos territoris com són el Montseny i la Garrotxa, per conèixer de primera mà la seva experiència en l’aplicació de la CETS i el model de gestió de Turisme Garrotxa.

La primera parada a la Garrotxa dels tècnics i les empreses, va ser Espai Cràter. El director del centre de referència en volcans, ciència i societat, els va explicar com s’ha conceptualitzat Espai Cràter a partir de la col·laboració públic-privada i la seva relació amb la CETS.

La jornada va seguir amb la presentació de la història de l’acreditació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, des del 2001 fins l’actualitat, a càrrec de Joan Pijoan, responsable dels Sistemes d’Informació Geogràfica i de la CETS d’aquest parc natural. Laura Fernández, responsable de l’empresa TOSCA, va explicar-los la seva experiència en l’aplicació de la CETS com a empresa de serveis ambientals, educació i turisme; Beth Cobo, responsable de l’agència de viatges Trescàlia, va fer el mateix com a responsable de l’única agència de viatges de la Garrotxa acreditada amb la CETS a través de la qual es comercialitzen les Experiències Garrotxa -paquets sostenibles.

Aquest dimecres, els onze càrrecs electes s’han reunit a Espai Cràter amb Gemma Canalias, consellera comarcal i presidenta de Turisme Garrotxa; Xavier Puig, director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, i Xevi Collell. La delegació política ha pogut conèixer l’exposició així com visitar les grederes del volcà del Montsacopa.

La jornada també ha comptat amb la presentació del model de gestió de Turisme Garrotxa i amb les experiències del Grup Morera, des del punt de vista d’allotjaments i restaurants, i d’Educart, com a empresa de guiatges culturals.

Tota la informació la podeu llegir aquí.