Joan Mercader dedica a Olot el seu darrer poema, ‘Volcans adormits’

El punt de llibre, editat per l'Ajuntament d'Olot i l'Espai Cràter, es podrà recollir a l'Espai Cràter de manera gratuïta.

L’Ajuntament d’Olot, juntament amb l’Espai Cràter, ha editat l’últim poema de Joan Mercader en acte d’agraïment al seu treball i dedicació. ‘Volcans adormits’ és el nom del text que el rapsode Joan Mercader ha creat i lliurat com a regal a la ciutat d’Olot. Aquesta edició, en forma de punt de llibre, vol donar a conèixer la seva darrera obra.

“Sota l’aspre costram de la Garrotxa, els dits irats de magma purulent cargolen segles i més segles”, descriu el poemari de Joan Mercader que es pot llegir imprès a l’interior del punt que a partir d’ara es podrà recollir a l’Espai Cràter. El treball – amb una part exterior similar a les pedres de la Garrotxa i un interior lluent – és un “petit tresor” representant de la pedra garrotxina, dels orígens i característiques.

L’acte de presentació del poema de Joan Mercader s’ha portat a terme aquest divendres, 4 de novembre, a l’Espai Cràter, on es distribuirà de forma gratuïta a totes les persones que s’apropin a l’equipament. “La paraula és el que m’ha ajudat a viure” ha assegurat l’autor. “Escriure és voler-se comunicar, és voler lluitar contra la solitud precisament”; la dèria que sempre ha tingut l’autor; tal com ha afirmat en diverses entrevistes i que n’ha volgut fer esment aquest divendres. “És un autèntic privilegi poder comptar amb un poema d’un autor com Joan Mercader” ha assegurat l’alcalde, Pep Berga.

Nascut a Tortellà, Joan Mercader ha arribat als 90 anys amb el seu darrer llibre publicat Un espai entre la llum i la foscor, després de més de 20 publicacions, principalment de poesia però també de narrativa.

El poeta va iniciar la seva trajectòria artística fa 11 anys, moment en què es va començar a aficionar a la lectura. Pocs anys després, es va endinsar en l’àmbit de l’escriptura, on va destacar des de ben jove. El seu primer llibre va rebre el Premi Miquel Martí i Pol de Roda de Ter i, l’any 2015, l’Ajuntament d’Olot li va concedir les Ales a la Cultura. Aquest any, ha recollit el Premi Garrotxí de l’Any per tota la seva trajectòria.