Tallers de “Ciència als barris” i una xerrada de Genís Roca sobre la societat digital, activitats destacades de la programació de primavera

Com a principal novetat arriba “Ciència als barris”, tallers familiars al carrer per apropar la ciència a tothom

La programació de primavera de l’Espai Cràter arriba amb novetats. Amb l’objectiu d’apropar la ciència als diferents barris de la ciutat, el centre de referència en volcans, ciència i societat sortirà al carrer per oferir tallers científics oberts a tothom. A través d’experiments, reptes i jocs, petits i grans podran aprendre com s’han format i com es vigilen el nostres volcans. Finalment, tots junts faran una gran erupció!

La nova activitat s’anomena “Ciència als barris” i, per a aquesta primavera, s’han programat dues sessions als barris de Sant Miquel i de Pequín. La primera es farà el diumenge 30 d’abril (11.00 h) a la plaça de Sant Miquel, i la segona, el dissabte 3 de juny (17.30 h) al parc de Pequín. És una activitat gratuïta recomanada per a famílies amb infants d’entre 6 i 12 anys.

Quin impacte té la intel·ligència artificial en la societat?

Una de les activitats més destacades d’aquest trimestre a l’Espai Cràter serà la xerrada “Societat digital: d’on venim, on som i cap on anem”, el divendres 28 d’abril. Anirà a càrrec de Genís Roca, especialista en cultura digital i processos de transformació, que reflexionarà sobre l’impacte de la intel·ligència artificial en la societat i els canvis que poden succeir en les properes dècades. L’entrada és gratuïta però es demana reserva prèvia.

A la Sala Magma també es podran escoltar altres conferències com la que oferiran Emili Bassols i Llorenç Planagumà sobre “Els bufadors volcànics d’Olot. Un element d’interès geològic únic a Catalunya”, o les incloses dins la programació co-organitzada per Espai Cràter d’Els grans interrogants de la ciència, entre d’altres.

Genís Roca (Foto: Montse Giralt)

Les noves activitats familiars de l’Aula Bufador

Com és habitual, amb el canvi d’estació l’Espai Cràter renova els tallers familiars que es fan a l’Aula Bufador i que tenen l’objectiu de despertar l’esperit científic en els més petits. Les propostes per a aquesta primavera són Roques sota la lupa, per a infants d’entre 5 i 10 anys i Energia volcànica, per a mainada d’entre 7 i 12 anys.

En la primera activitat, els participants podran posar-se a la pell de geòlegs i geòlogues i, a partir de l’experimentació i l’observació, descobrir les característiques de les diferents roques. En la segona, dissenyaran circuits elèctrics accionats per energies verdes, reflexionaran entorn de la importància de les energies renovables i veuran que l’Espai Cràter aprofita l’energia de l’interior de la Terra!

Ampliació de les visites guiades i els tallers per Setmana Santa

Per a aquesta Setmana Santa, l’Espai Cràter ha ampliat l’oferta d’aquestes activitats i també de les visites guiades a l’exposició i al volcà Montsacopa. Fins al moment, l’acollida d’aquestes propostes és molt bona, amb una mitjana que supera el 90% d’ocupació, tant en les visites guiades com en els tallers familiars.

Consulta la programació i reserva les activitats.

Descarrega la programació.