(R)evoluciona l’energia!

90 minuts
85€ per grup

A partir d’experiències, maquetes i prototips, entendrem què és l’energia i com es transforma. També descobrirem com l’ésser humà ha après a utilitzar les diferents fonts d’energia al llarg de la història.

Després, visitarem la instal·lació de geotèrmia de l’Espai Cràter i experimentarem per descobrir com funciona. Tot seguit, es proporcionarà material divers a l’alumnat perquè disseny i prototips d’instal·lacions accionades per energies verdes.

Finalment, reflexionarem sobre la importància de l’ús d’energies renovables per a la conservació de l’entorn i la lluita contra el canvi climàtic.

Per a més informació i reserva d’activitats, poseu-vos en contacte amb el Servei d’Atenció a l’Usuari de l’Espai Cràter.

Activitats relacionades

Volcans i vida
Esteu a punt per anar enrere en el temps? En aquesta activitat revelarem el paper clau dels volcans en l’origen de la vida a la Terra i ens posarem a la pell de científics i científiques per seguir les pistes de l’evolució. Observarem les cèl·lules al microscopi i descobrirem les diferències entre la cèl·lula animal i vegetal i, a partir de l’experimentació, entendrem el canvi que va suposar la fotosíntesi per a l’aparició de la vida tal com la coneixem avui. Tot seguit investigarem els fòssils que evidencien l’evolució de les diferents espècies del regne animal i desvelarem com els volcans han influït en nombroses extincions. Finalment extraurem el nostre propi ADN, la clau de l’evolució!
Els pigments de la natura
Quins colors trobem a la natura? Observarem el nostre entorn per descobrir-los, revelarem com s’extreien antigament els pigments naturals i experimentarem per extreure els nostres propis pigments de fruites i verdures. Tot seguit veurem pintures de paisatges volcànics fets per artistes de la Garrotxa reconeguts i ens convertirem en artistes per fer una obra d’art amb les nostres pintures naturals! Una activitat en la qual la ciència i l’art van plegades!
Una erupció de colors
Ens posarem a la pell de vulcanòlegs i vulcanòlogues, per descobrir, a través de l’experimentació, com és un volcà, quines parts té i que no tots els volcans són iguals. Després crearem el nostre propi volcà i el farem entrar en erupció. A continuació, observarem i investigarem un mur de pedra seca i jugarem a crear construccions a partir dels materials volcànics, tal com van fer els habitants de la Garrotxa fa anys, per posar en relleu la forta relació volcans-persones que sempre hi ha hagut a la comarca.