Els Grans Interrogants de la Ciència tornen amb temes com el Metavers, l’aviació elèctrica o la identificació de víctimes de la Guerra Civil

Les xerrades són gratuïtes i tindran lloc diversos divendres, des d’aquest octubre fins al maig

Tornen “Els grans interrogants de la ciència”, el cicle de xerrades gratuïtes organitzat pel Consorci SIGMA, l’Espai Cràter i el PEHOC que cada mes explica de manera clara, amena i entenedora qüestions científiques i tecnològiques. Amb la col·laboració d’un comitè científic assessor, es programen diverses xerrades per conèixer aspectes de primera línia de recerca, amb ponents especialistes en la matèria.

Per a aquesta edició s’han programat onze xerrades, que tindran lloc diversos divendres, a les 7 de la tarda, a la Sala Magma de l’Espai Cràter. La primera sessió d’aquesta 16a edició d’Els grans interrogants de la ciència serà el divendres 28 d’octubre i anirà a càrrec de Josep Maria Dorca, que parlarà sobre si som a prop de l’inici de l’aviació elèctrica.

El programa, que s’allargarà fins al mes de maig, inclourà temes diversos com el metavers, les equacions en derivades parcials (EDP), les fonts d’energia renovable, l’exploració espacial, els rapinyaires nocturns de la Garrotxa, el desenvolupament de més vacunes contra la Covid-19 o la identificació de les víctimes de la Guerra Civil, entre d’altres.

Un any més, les conferències es retransmetran en directe a través del canal de YouTube del PEHOC.

Consulta tota la programació.

25 anys de ciència a Olot

Ja fa un quart de segle que a Olot s’organitzen conferències divulgatives sobre ciència. Els inicis es remunten quan els membres de l’Associació Astronòmica de la Garrotxa, juntament amb Marissa Llongarriu del Museu dels Volcans, promovien xerrades sobre astronomia primer, i sobre ciència en general després, i les acompanyaven d’una observació astronòmica a l’Observatori que l’entitat té a Batet de la Serra.

L’any 2006, la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot va iniciar el cicle “Els grans interrogants de la ciència”, que amb relleus en l’organització ha arribat fins a l’actualitat.