Preparats per a un món sense internet? Esther Paniagua en parlarà a l’Espai Cràter aquesta primavera

El divendres 3 de maig, la periodista Esther Paniagua reflexionarà sobre l’actual dependència amb internet, la vulnerabilitat de la xarxa i la nostra desprotecció quan naveguem

Després d’una Setmana Santa amb molta afluència de visitants i l’estrena del videomapatge, l’Espai Cràter comença la programació de primavera amb propostes que van des de l’abril fins al juny

Un dels actes més rellevants és la conferència Preparats per a un món sense internet?, en la qual Esther Paniagua qüestiona què passaria si un dia ens llevem sense internet i l’impacte que podria tenir en les nostres vides. La ponent aprofundirà en temes com la dependència d’internet i la fragilitat del sistema: riscos en línia, privacitat, desinformació, addicció i economia de l’atenció. I demostrarà que el nostre món està mediat per la intel·ligència artificial i els algoritmes.

Esther Paniagua (Madrid, 1986) és periodista independent en mitjans nacionals i internacionals i autora especialitzada en tecnologia i ciberseguretat. Ha estat reconeguda com una de les millors escriptores científiques d’Europa, entre múltiples premis periodístics, i ha estat escollida diverses vegades com una de les “Top 100 Dones Líders d’Espanya” i de les “100 Persones més creatives en els negocis” per la revista Forbes. El seu llibre Error 404. ¿Preparados para un mundo sin internet? s’ha traduït a sis llengües i forma part de la bibliografia acadèmica en universitats espanyoles i europees.

La xerrada tindrà lloc el divendres 3 de maig a les 7 de la tarda a la Sala Magma. L’entrada és gratuïta amb inscripció prèvia.


Activitats familiars a l’Aula Bufador i al barri de Sant Pere Màrtir

Amb l’objectiu de continuar fomentant l’esperit científic entre els menuts, l’Espai Cràter presenta dos nous tallers familiars per a aquesta primavera: “Minimons garrotxins” i “El sòl. Què trepitgem?”.

El primer proposa als infants d’entre 2 i 6 anys una descoberta dels paisatges de la nostra comarca explorant els minimons. Els boscos, els rius, les zones humides i les ciutats es converteixen en els protagonistes per descobrir el nostre entorn. En el segon, els nens i nenes d’entre 6 i 12 anys, investigaran les propietats de les terres volcàniques i descobreixen quina és la composició de la terra perfecta per sembrar-hi les seves plantes, que podran cuidar a casa.

També per al públic familiar, l’Espai Cràter surt de nou al carrer per fer ciència, aquest cop al barri de Sant Pere Màrtir. La nova sessió de “Ciència als barris”, que compta amb la col·laboració del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, es farà el dissabte 18 de maig a les 11 del matí.


Recta final del cicle de cinema “La petjada humana i altres animals”

El cicle de cinema gratuït “La petjada humana i altres animals” arriba a la seva fi amb les dues darreres projeccions de ficció i documental. El 26 d’abril es podrà veure a la Sala Magma Costa Brava, Líbano i el 24 de maig Blackfish. Aquesta proposta, que va començar el mes de setembre i té lloc l’últim divendres del mes, ja ha reunit més de 300 assistents.


Aquesta primavera també s’acabarà la 17a edició del cicle de conferències “Els grans interrogants de la ciència”, organitzat pel Consorci SIGMA, l’Espai Cràter i el PEHOC. Ainoa Guinart presentarà Motors moleculars, revolució a la nanoescala?, el 17 de maig; Miquel Rovira, En quins àmbits haurem d’innovar per fer front a l’emergència hídrica a Catalunya i el món?, el 31 de maig, i Noemí Segura, Rius plens a vessar, però no d’aigua. Com canvien els gorgs amb la nostra presència?, el 14 de juny.

Consulteu tota la programació.