Projecte de Batet

 

Batet de la Serra gaudeix d’un patrimoni i d’un paisatge únic.

Això no obstant, les transformacions de la vida quotidiana d’aquest lloc, amb la pèrdua de masoveries i l’envelliment de la població, fan que hagi desaparegut un patrimoni immaterial d’alt valor per a la comunitat local. L’any 2018, la Junta de veïns va proposar, als pressupostos participatius de l’Ajuntament d’Olot, un projecte de recerca de la memòria del lloc.

A partir del 2019, la Junta de veïns i Espai Cràter varen començar a col·laborar per desenvolupar un projecte de sostenibilitat i memòria per poder recuperar, a través de la recerca documental i l’entrevista, el coneixement en extinció de Batet de la Serra.

Fins ara s’ha treballat, conjuntament amb els veïns, per cercar les publicacions sobre la història del lloc, s’han fet més de 10 entrevistes a persones grans i s’han gravat totes. El projecte segueix més viu que mai, amb la plena voluntat de continuar treballant plegats per investigar i recuperar els valors i coneixements de Batet de la Serra. El resultat de l’investigació es pot visionar al documental Memòries de Batet.

Documental Memòries de Batet