Els espais

L’Espai Cràter compta amb una planta baixa i un altell. A la planta baixa, hi trobareu la Sala Magma, l’Aula Bufador, la Cambra i el vestíbul, així com la botiga, els lavabos i altres serveis. A l’altell hi ha la Zona Sísmica, és a dir, les oficines i també un espai polivalent per a dinàmiques participatives, presentacions o recerca.

La Cambra

És la sala que acull l’exposició permanent sobre vulcanologia. S’hi accedeix des del vestíbul, a través d’una primera sala on es projecta un audiovisual immersiu, així com des de l’Aula Bufador. El recorregut del visitant desemboca en l’últim accés, que se situa al costat de la botiga.

Protagonitza la sala un gran talús de greda, de 13 m d’amplada, que configura una de les parets de l’espai i que mostra les entranyes del volcà del Puig del Roser, on està situat l’edifici.

Aula Bufador

Superfície: 88 m2

És un espai polivalent, concebut per a activitats complementàries, accessible des del vestíbul i amb un accés directe a la Cambra. S’il·lumina amb una finestra alta que mira cap a l’accés principal i una de les claraboies de l’edifici. En el dia a dia, acull les activitats educatives i disposa de taules mòbils, cadires, pica i un monitor mòbil.

Sala Magma

Ideal per acollir una gran varietat d’esdeveniments culturals, socials i d’empresa, com ara conferències, jornades, concerts de petit format, entregues de premis, projeccions, etc. Compta amb 110 butaques fixes, cabina de control i camerino. La Sala Magma té una immillorable acústica i so, i compta amb microfonia i projecció d’alta definició, així com gravació i reproducció en continu (streaming). S’hi accedeix des del vestíbul principal.

Zona Sísmica

Ubicada a l’altell, s’hi accedeix per una escala a través del vestíbul. És la zona tancada al públic i disposa de dos accessos independents, directes des de l’exterior de l’edifici: un a través de l’escala (prop de la plaça de braus) i l’altre a través de l’ascensor que comunica amb el parc superior. Compta amb dos finestrals que il·luminen i tenen vistes: un orientat a la plaça de braus i l’altre orientat al vestíbul, a través del qual es veu l’entrada principal a l’edifici i el parc.

Al primer finestral hi ha una grada per fer presentacions o xerrades de petit format. És un espai polifuncional que disposa de sala de reunions segregada, serveis propis i una petita cuina. També està concebut com un espai fluid i dinàmic amb geometria irregular.

Serveis

Recepció
És un vestíbul amb doble porta, accessible des de del carrer del Roser i des del carrer Macarnau amb Melcior Domenge. Ha estat concebut com un espai de pas, de transició, un recorregut. La seva geometria, irregular amb murs inclinats, li dona un caràcter d’espai fluid, a mitges entre l’interior i l’exterior. És el centre d’informació i distribució de les activitats del centre. S’il·lumina a través del propis accessos i d’una de les claraboies. Una part del vestíbul disposa de doble alçada.

 

Ascensor
Hi ha un ascensor que comunica les dues plantes de l’Espai Cràter, així com el parc urbà, situat a sobre de l’edifici. Per accedir-hi des de l’exterior, cal tocar el timbre.

 

Serveis
Els lavabos de l’Espai Cràter no discriminen per raó de gènere, són accessibles per a persones amb mobilitat reduïda i compten amb canviador per a nadons.

 

Wifi
L’Espai Cràter està dotat d’accés a internet gratuït per a tots els visitants.

 

Botiga
Al vestíbul, al costat de la recepció, hi trobareu una botiga amb marxandatge de l’Espai Cràter, així com productes de proximitat.

 

Guarda-roba
Volem que gaudiu d’una experiència més còmoda quan ens visiteu. Per això posem a la vostra disposició un servei d’armariets que s’activen amb una moneda d’un euro. Si requeriu deixar vehicles de mobilitat personal com patinets elèctrics o bicicletes plegables, podeu demanar-ho a recepció.

 

Zones de descans
Al vestíbul hi trobareu un espai amb seients per descansar abans, durant o després de la visita. A la Cambra també hi trobareu bancs per si necessiteu fer una pausa.

 

Alimentació i begudes
Al vestíbul hi trobareu dues màquines expenedores amb menjar, begudes i cafè. A la botiga hi trobareu productes d’alimentació i begudes de proximitat.