L’Espai Cràter rep la visitant 100.000

La Carme Traveset, veïna de Ponts (Lleida), ha visitat aquest matí l'Espai Cràter, acompanyada de la seva família

Aquest dijous, 28 de març, l’Espai Cràter ha rebut la visitant 100.000. Dos anys després de la seva obertura, i en plena Setmana Santa, el centre ha arribat a aquesta xifra rodona. La Carme Traveset, veïna de Ponts (Lleida), ha visitat aquest matí l’Espai Cràter, acompanyada de la seva família: Ramon Esteve, Anna Esteve i Mariona Soler, i han aprofitat per passar el dia a Olot

El regidor de Promoció de l’Ajuntament d’Olot, Estanis Vayreda, i el regidor de Festes d’Olot, Agustí Arbós, han estat els encarregats d’entregar el premi a la visitant 100.000. A més d’un diploma de record d’aquesta efemèride, podrà gaudir d’una estada de cap de setmana a la Garrotxa.

Un 25% dels visitants són alumnes

De les 100.000 persones que han passat per l’Espai Cràter des de la seva obertura, un 84% ha visitat l’exposició. D’aquests, gairebé 25.000 són alumnes que han participat en 1.300 activitats educatives. Pel que fa a les procedències, la majoria de visitants són de Catalunya, la Comunitat Valenciana, les Illes Balears, el País Basc i Madrid. El públic internacional prové principalment de França, els Països Baixos, Alemanya, Bèlgica i el Regne Unit. La població de la Garrotxa representa l’11% dels visitants a l’exposició.

La resta d’usuaris (16%) són persones que han participat en actes a la Sala Magma i a l’Aula Bufador, tant propis com organitzats per entitats i empreses. En poc més de dos anys, s’han fet més 300 actes, que han comptat amb 16.000 assistents.

A nivell qualitatiu les dades són excel·lents: les persones que visiten l’exposició puntuen amb un 9,37/10 de mitjana la seva experiència i els centres educatius amb un 9,56/10.

Programació especial per Setmana Santa

Aquests dies de Setmana Santa, l’Espai Cràter ha estrenat un nou videomapatge i ofereix visites guiades a l’exposició i al volcà del Montsacopa. També s’han programat diverses sessions dels tallers familiars “Pintem amb minerals” i “Com neix un volcà?”, pensats per a infants d’entre 4 i 13 anys.

A més, demà divendres, 29 de març, s’ha previst una nova projecció del cicle de cinema gratuït “La petjada humana i altres animals”. A les 7 de la tarda, a la Sala Magma, es podrà veure La vida secreta de los árboles, un documental sobre l’experiència del guarda forestal Peter Wohlleben, que parla de com els arbres es poden comunicar entre si.

Tota la programació es pot consultar aquí.