Aprèn

Activitats educatives

L’Espai Cràter disposa d’una oferta d’activitats integradora, dirigida als diferents nivells educatius i que permet l’alumnat de conèixer i estimar el món que l’envolta per aprendre a tenir-ne cura. Les propostes estan pensades per generar una vivència positiva, estimular la curiositat i assolir el coneixement a través de l’observació, l’experiència i l’experimentació. L’objectiu és despertar l’esperit científic i de recerca en l’alumnat.

Entenem l’educació com a motor per al canvi social i, especialment, per a la formació de l’opinió pròpia i de l’esperit crític.

Recerca

L’Espai Cràter vol erigir-se en referent nacional i internacional en l’àmbit de la vulcanologia, teixint aliances amb centres educatius, institucions i entitats per tal d’impulsar projectes i activitats. El primer pas va ser la signatura d’un conveni amb el Consell Superior d’Investigacions Científiques – Geociències Barcelona, l’any 2021, que li permet accedir a l’espai científic més important de l’Estat i poder ser part activa de projectes de recerca i impacte internacionals de gran envergadura.

Des del 2022, l’Espai Cràter també té convenis de col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona i amb la Universitat de Girona, així com amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

I també en matèria de recerca, l’Ajuntament d’Olot, a través de l’Espai Cràter i del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, convoca anualment la Beca Oriol de Bolòs de ciències naturals.

Punt de documentació

L’Espai Cràter és un Punt de Documentació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, fruit de la col·laboració entre institucions, que fa anys que es duu a terme i que es va formalitzar l’any 2022 amb la signatura del conveni marc entre l’Ajuntament d’Olot i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

El Punt de Documentació de l’Espai Cràter compta amb uns 500 materials de recerca, llibres, articles, revistes, fulletons i jocs, que es renoven mensualment i que tracten sobre les següents temàtiques: paisatge, fauna i flora, agricultura i ramaderia, espais protegits, gestió del territori, hidrologia, sòls, educació ambiental, turisme sostenible, impacte ambiental, arquitectura sostenible, canvi climàtic, patrimoni, entre d’altres.