El casal volcànic s’estrena amb les places exhaurides

Durant set dies, infants d’entre 6 i 12 anys faran experiments científics, manualitats, jocs i excursions sobre ciència i lleure

Aquest dimecres, 27 de desembre, l’Espai Cràter ha estrenat el casal volcànic. És la gran novetat d’aquest Nadal al centre olotí i la resposta ha estat molt positiva, exhaurint les places abans de començar. L’activitat s’adreça a infants d’entre 6 i 12 anys i es farà del 27 al 29 de desembre i del 2 al 5 de gener.

En aquesta activitat de ciència i lleure, els nens i nenes descobriran la ciència que hi ha al voltant dels nostres volcans a través d’experiments científics, manualitats, jocs i excursions.

El primer dia de casal ha començat amb jocs de benvinguda i coneixença. Tot seguit, els infants han pogut visitar l’exposició de l’Espai Cràter i aprendre sobre els volcans de la Garrotxa i del món. Després d’esmorzar, a l’Aula Bufador han fet experiments per descobrir com és l’interior de la Terra i s’han pogut endur a casa una maqueta. Cada dia del casal estarà dedicat a una temàtica diferent relacionada amb els nostres volcans.

Els infants s’han pogut apuntar per dies esporàdics o bé agafar el paquet de tots els dies. Comencen a 2/4 de 9 del matí i acaben a la 1 del migdia o a les 3 de la tarda, en funció de si es queden a dinar o no.

“Planeta Terra: el millor regal”, cinema gratuït i amb missatge

L’altra proposta per a les vacances de Nadal a l’Espai Cràter és un cicle de cinema familiar i gratuït format per quatre pel·lícules: dues d’acció real i dues d’animació. Sota el títol “Planeta Terra: el millor regal”, petits i grans aprenen la importància de cuidar i respectar el planeta, de manera divertida i fàcil.

En les pel·lícules d’acció real es veuran dues històries plenes d’amor i respecte pels animals que viuen a la natura i que, per alguna raó, necessiten puntualment la cura i l’aprenentatge de les mans i l’esperit dels més petits. Les cintes d’animació posen en relleu la memòria dels familiars que ens han precedit i la importància de cuidar l’entorn, evitant les deixalles als boscos, on viuen milers d’animalons.

El cicle va començar dissabte passat amb la projecció d’Hermanos del viento i continua amb Al sostre del món (Dj 28/12), Amics per sempre (Ds 30/12) i Bikes (Dc 3/01). Totes les sessions comencen a 2/4 de 5 de la tarda, a la Sala Magma, i compten amb la introducció del comissari del cicle, Jordi Teis. No és necessària reserva prèvia.

Durant el Nadal el centre de referència en volcans, ciència i societat també ofereix les visites guiades a l’Espai Cràter i al volcà del Montsacopa que es duen a terme de forma regular, amb una programació més àmplia. Podeu consultar més informació sobre la programació aquí.